Tuin

In april 2010 is alle (ruim 20 jaar) oude beplanting verwijderd en is er nieuwe beplanting in de tuin gezet. Alle nieuwe planten zijn volgens een, daarvoor gemaakt, thema ontwerp geplant. In de tuin hebben de 3 belangrijke christelijke elementen, namelijk: Geloof (zie de taxus in ‘kruisvorm’), Hoop (zie taxus in ‘ankervorm’) en Liefde (zie taxus in ‘hartvorm’) een goede plaats gekregen.

In de tuin vormen verder de vele hulst struiken een betekenis. Zij vormen door de hele tuin heen, als het ware, een lijn waarmee het kruis, anker en hart aan elkaar verbonden zijn.
Aan weerszijden van deze lijn vinden we steeds variërende kleine groepjes van andere soorten planten. Elk soort plant (iedereen is uniek!) kun je zien als een discipel (volgeling) van Jezus. Door de lijn van hulst zijn we zowel aan elkaar als aan het kruis, anker en hart met elkaar verbonden.

Zoals met elke nieuw aangelegde tuin duurt het altijd een aantal jaren voordat de beplanting volwassen is geworden. Over een paar jaar zullen, naar verwachting, de bovengenoemde vormen (kruis, anker, hart, verbindingslijn en unieke plantensoorten) beter te zien zijn.

Onderhoud van het terrein rond ons kerkgebouw

Aan de voorkant, langs de zijkant en aan de achterkant van het kerkgebouw ligt het fysieke visitekaartje van onze kerk. Hier liggen namelijk een aantal beplantingsvakken en bestratingen, waaronder het parkeerterrein.
We vinden het belangrijk dat dit alles er verzorgt en netjes bij ligt. Daarom wordt regelmatig onderhoud gedaan.

Dit onderhoud wordt, sinds een paar jaar, uitgevoerd door de leden van de gemeente. Binnen de gemeente kennen we 9 wijken en deze wijken zetten zich, om beurten, in om de tuin en het terrein van de kerk netjes te houden. In de praktijk wordt er 1 keer per 4 – 6 weken onderhoud gedaan, dus voor de meeste wijken geldt dat ze 1 zaterdagochtend per jaar zorg mogen dragen voor het onderhoud. Op deze manier het onderhoud doen geeft op veel vlakken winst!

  • Binnen 2- 3 uur ziet het visitekaartje er weer netjes uit (bij een groep van ongeveer 10 personen).
  • Zowel kinderen als jongeren als ouderen kunnen een bijdrage leveren aan het onderhoud.
  • Samen bezig zijn betekent ook ontmoeting en geeft gelegenheid om op ontspannen manier met elkaar te praten.
  • Mensen die dachten dat ze geen groene vingers hadden… komen erachter dat ze meer kunnen dan ze dachten.
  • Op deze manier worden ook kosten bespaard.

Heeft u vragen over de tuin van de kerk of over het onderhoud?
Neem gerust contact op met Bert Wisse.