Gemeenteproject ‘Vrucht van de Geest’

De komende tijd hebben we een gemeenteproject over de ‘Vrucht van de Geest’.

‘Hoe zit jij in elkaar? Hoe zou je jouw karakter omschrijven? En welke invloed heeft dat op je relaties, je werk, je functioneren in de kerk en in de samenleving?
Paulus schrijft over de vrucht van de Geest en hij gebruikt daar allerlei woorden voor die onze karakters mogen vormen – zodat we meer op Jezus gaan lijken: liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. (Galaten 5,22-23).
Door stil te staan bij die woorden hopen we als mensen te groeien in het volgen van Jezus, midden in een samenleving vol polarisatie en in een kerk waar we ook atijd het risico lopen om gevangen te worden door een geest van vijandschap, tweespalt, gekonkel en geruzie (Galaten 5,20).

We gaan dus in de preken aan de slag met de vrucht van de Geest – terwijl we Hem bidden of Hij onze karakters wil vormen naar zijn beeld.’
Naast de verschillende zondagse erediensten zijn er ook verscheidene
momenten in voorbereiding waarop we met elkaar de vruchten in de praktijk brengen.

Voor de meest recente info, zie de Scipio app.

 • Gemeenteproject ‘Vrucht van de Geest’

  Gemeenteproject ‘Vrucht van de Geest’

  De komende tijd hebben we een gemeenteproject over de ‘Vrucht van de Geest’. ‘Hoe zit jij in elkaar? Hoe zou je jouw karakter omschrijven? En welke invloed heeft dat op je relaties, je werk, je functioneren in de kerk en in de samenleving?Paulus schrijft over de vrucht van de Geest en hij gebruikt daar allerlei…


 • Bidstond voor de tweede kamer verkiezingen

  Bidstond voor de tweede kamer verkiezingen

  Zaterdag, 18 november 2023   10.00 uur in Oude Kerk Barneveld  Kom jij ook?


 • Nieuwe podcast!

  Nieuwe podcast!

  De preken van onze predikanten Wilmer Blijdorp en Atze Buursema kunnen nu ook beluisterd worden in de Spotify app. De podcast heet “Op hoop van zegen – de preken“.


 • Dankdag 2023

  Dankdag 2023

  Op dankdag, 1 november 2023, worden er twee kerkdiensten gehouden in De Burcht: om 15:30 uur met extra aandacht voor de kinderen en om half acht ’s avonds. In beide diensten van harte welkom!


 • Nieuwe website!

  Nieuwe website!

  Na vele jaren van trouwe dienst heeft de oude website een opvolger gekregen.